Een Tithonus is een Land Rover 110 uit het midden van de jaren ’80 die rond 2007/2008 door het Britse Ministerie van Defensie (MOD) compleet uit elkaar getrokken is en volledig nieuw is opgebouwd. Deze auto’s zijn een perfecte basis om een project van te maken. Het chassis is vaak nog zeer goed, de versnellingsbak en tussenbak zijn gereviseerd en de auto is voorzien van een mooie Safety Devices rolkooi, geluidsdempend interieur en goede stoelen.

2011OVE_IMG_0064

De eigenaar van dit nieuwe project wilde het enige grote nadeel van deze auto’s aanpakken. Met de standaard 2.5NA is de auto een beetje traag. De meest eenvoudige oplossing is er een 200tdi in te leggen. Dit blok heeft zo’n 40 PK meer.

Samen met de eigenaar werd een plan van aanpak gemaakt: De eigenaar ging op zoek naar een geschikt blok voor een Defender (dus geen blok uit een Discovery). Dit blok is door Brooklyn Spares compleet onder handen genomen.

IMG_0006 IMG_0030 IMG_0052

In overleg met de eigenaar zijn alle werkzaamheden die nodig waren uitgevoerd en het blok is weer netjes opgebouwd met nieuwe turbo, koppelingset, dynamo etc. Tevens is er stuurbekrachtiging geplaatst.

Samen met de eigenaar is het blok ingebouwd in de Tithonus en is de auto weer netjes afgeleverd.

IMG_0089 IMG_0092 IMG_0081 IMG_0084