Dit was een typisch voorbeeld van een gestrand project. De eigenaar was vol goede moed en zin begonnen aan een mooi project. De mooie Massai Red Stage One uit 1983 was reeds voorzien van een vers chassis en er was een nieuw schutbord ingezet en daarmee werd meteen het stuur van rechts naar links verplaatst.

Toen kwamen de eerste hick-ups bij het elektrische gedeelte. en het project werd langzaam maar zeker aan de kant geschoven. Wij kregen de uitdaging voorgeschoteld om na 7 jaar stilstand de auto weer op de weg te krijgen.

 

Met de eigenaar werd een plan opgesteld om de auto in een aantal fases aan te pakken. De basis was goed dus het was het zeker waard om aan te beginnen. Als eerste is het gehele elektrische systeem nagezien en alle delen vervangen waar nodig. De nodige “aanpassingen” waren in het verleden uitgevoerd maar alles is in originele werkende staat gebracht.

IMG_0012

Vervolgens werden alle “APK punten” aangepakt. Dat liep van een kachel met ventilator tot aan alle remmen en leidingen rondom, aandrijf assen etc.

IMG_0062

Alle rubbers van de deuren en klepjes zijn vervangen of geplaatst en er zijn twee nieuwe achterdeuren in de auto gehangen. Tenslotte waren de carburateurs aan een flinke opknapbeurt toe. Deze zijn geheel gereviseerd en de prachtige V8 is netjes afgesteld.

IMG_0081

Deze Stage One is ondertussen weer terug naar de eigenaren die er ondertussen lekker mee aan het toeren en spelen zijn.